Cargando página
Selecciona tu idioma
nl es

Hak & Rein Vos notarissen

Abogados y notarios
advies voor Nederlanders in Spanje over testamenten, erfbelasting, nalatenschapsafwikkeling (erfrecht) en aanverwante onderwerpen (huwelijksvermogensrecht, schenkingen, schenkbelasting etc.)

HAK & REIN VOS JURIDISCH ADVISEURS EN NOTARISSEN

«UW NEDERLANDSE NOTARIS ALS ERFRECHT- EN ERFBELASTINGADVISEUR IN SPANJE»

Wij helpen Nederlanders met bezit in Spanje aan een testament volgens Nederlands erfrecht, waar nodig rekening houdend met Spaans recht en Spaanse fiscale wetgeving. Daarnaast zijn er nog talloze andere slimme maatregelen mogelijk om de uiteindelijke afwikkeling van een nalatenschap in Spanje soepel en belastingvriendelijk te kunnen laten verlopen. Denk bijvoorbeeld aan ‘slim’ schenken bij leven. Hierin zijn wij dé specialist. Ook de uiteindelijke nalatenschapsafwikkeling in Spanje verzorgen wij natuurlijk; desgewenst in samenwerking met uw eigen (Netwerk) Notaris in Nederland.

Hoe doen wij dat?

Naast een testament maken wij voor onze cliënten onder andere huwelijksvoorwaarden en levenstestamenten (een volmacht aan een vertrouwenspersoon met het oog op toekomstige wilsonbekwaamheid), met als doel een perfecte werking in Spanje én Nederland. Vooral het testament speelt hierin een belangrijke rol. Deze documenten worden naadloos op elkaar afgestemd.

Doelstellingen daarbij:

  • aansluiten bij de Spaanse praktijk en (fiscale) wetgeving;afwikkeling van de Spaanse en Nederlandse nalatenschap in één vloeiend proces, desgewenst in samenwerking met uw eigen huisnotaris;
  • ontzorging van nabestaanden, onder andere via onze unieke ‘Spanje-executeurservice’;
  • het kunnen inspelen op de fiscale regelingen die op het moment van overlijden van kracht zijn (erfbelasting/successierecht);
  • het rekening houden met onwenselijke (en wellicht voor u) ondenkbare toekomstige scenario’s (zoals wilsonbekwaamheid van de achterblijvende echtgenoot);

Ook adviseren wij bij:

 

  • schenkingen/schenkingsplanning
  • overdracht/schenking Spaanse woning door ouders aan kinderen
  • tweetalige volmachten en levenstestamenten met het oog op toekomstige wilsonbekwaamheid
  • verdeling van Spaans onroerend goed (zoals bij echtscheidingen)

Waarom zijn wij nodig?

Omdat goed voorbereid nalaten in Spanje meer vergt dan een ‘standaard testament’, en verstandig afwikkelen van een nalatenschap in Spanje meer dan het simpelweg uitvoeren van het testament. Wij zijn er voor hen die zich dit realiseren.

Het gaat om oplossingen die (veel) geld besparen en ook anticiperen op de toekomst van nabestaanden. Sóms zijn zelfs oplossingen mogelijk die in Nederland niet mogelijk zouden zijn… Spanje is immers een ander land.

Waarom doen wij dit werk?

De Spaanse notaris adviseert minder actief, bemoeit zich niet met successierecht en successieplanning, en is meer een overheidsambtenaar voor het vastleggen/legaliseren van documenten en incasseren van belastingen. Advocaten zijn te weinig gespecialiseerd; overige adviseurs te weinig juridisch gekwalificeerd. Een adviseur als de Nederlandse notaris in Nederland is op het gebied van erfrecht en erfbelasting ontbreekt aan de Costa’s.

Inmiddels ‘ontzorgen’ wij al meer dan 12 jaar Nederlanders in Spanje! Wij beschikken over specifieke kennis en ervaring.

Met wie?

Notaris mr. R.L. (Renato) Zanardi

Hij is nagenoeg het gehele jaar beschikbaar op afspraak op zijn kantoor in Albir (Costa Blanca).

(toegevoegd) Notaris mr. J.T. (Judy) Tromp

Onze tweede fulltime ‘Spanje-notaris’. Zij passeert een groot deel van de Spanje-gerelateerde akten op het Nederlandse hoofdkantoor, en houdt een week per maand kantoor in Marbella (Costa del Sol) waar zij op afspraak adviesgesprekken voert.

Zie voor meer informatie: https://erfrechtinspanje.nl/

(meer dan 100 artikelen over allerlei onderwerpen op het betreffende adviesgebied)

Mayúsculas, minúsculas y número
¡Compartir Hak & Rein Vos notarissen!
Lo sentimos, ya no admitimos Internet Explorer
Actualice a Google Chrome o Firefox.